Hlavní stránkaKnihovna

Prosba za kněžství s Cantalamessou – My kážeme Krista ukřižovaného (I.)

  • Skutečnost, že nás Ježíš miloval a miluje, je prvořadou a nepochybnou pravdou, která prostupuje všechno a platí jak o církvi v jejím celku, tak o jednotlivém člověku.
  • On si povolává člověka, aby nesl Jeho lásku všude do světa! Je to služba skrze Jeho velekněžské srdce, které se nám i dnes dává.
  • Kněžství je jedinečným darem, ve kterém se zjevuje ve službě církve.
  • Je v mé službě poznat jak nás skutečně Bůh miluje?

1.den TAK BŮH MILOVAL SVĚT

Písmo svaté:
Miloval nás a zcela vydal sebe za nás. ( Ef 5,2)
Miloval mě a za mne se obětoval. ( Gal 2,20)
Miloval církev a vydal sám sebe za ni. ( Ef 5,25)
V tom záleží láska: ne že my jsme milovali Boha, ale že on si zamiloval nás. (1Jan 4,10)

Úvaha:
Skutečnost, že nás Ježíš miloval a miluje, je prvořadou a nepochybnou pravdou, která prostupuje všechno a platí jak o církvi v jejím celku, tak o jednotlivém člověku. Boží láska je nezasloužená, nemá žádné proč. Je to jediná láska k světu opravdu a úplně nezištná, která nežádá nic pro sebe, ale jen dává – nebo lépe – dává sebe.
Abychom zjistili, jak mnoho nás Kristus miluje, stačí pohledět, kolik vytrpěl! Nejen v těle, ale především v duši. Ježíš zemřel ve svém srdci dřív než ve svém těle. Kdo může vniknout do opuštěnosti, smutku, úzkosti Kristovy duše, když cítil, že se „ stal hříchem“, on, naprosto nevinný Syn Otce? Právě s pomyšlením na tuto chvíli byla řečena slova: Tak Bůh miloval svět ( Jan 3,16).Srdce Ježíšovo, planoucí výhni lásky, smiluj se nad námi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *