MládežOstatní

Vánoční pohádka

Asi pod tímto názvem by bylo možné popsat co se dělo na posledním setkání našeho mládežnického klubu. Ten má otevřenou bránu fary každou sobotu od 19-ti hodin.

Při každém setkání si společně čteme Písmo a přemýšlíme nad tím v čem nás chce posunout dopředu. Někdy je tiché a tajemné, jindy plné nové inspirace. Po čtení se pak věnujeme různému programu. Na tom posledním došlo na psaní Vánoční pohádky; nebo hned několik? Těžko říct. Možná spíše pohádka v několika verzích. 😉
Fakt je ten, že jsme se celkem zasmáli.

Nakonec jsme se nechali inspirovat dvěma nabídkami. Tou první je společný výlet . Domluvili jsme se na termínu – 29. prosince 2022. Po ranní mší svaté (7:30 h.) se sejdeme ke společné snídani. A pak vyrazíme.

Směr?
No, to ještě není zcela jasné. Buď se vypravíme na Špičák a do okolí Železné Rudy, nebo objevíme krásu rozhledny sv. Markéta nad Dlažovem.

Máte chuť jít s námi? Pojďte! Budeme se na Vás těšit.

Druhou nabídkou je projekt „Chceš vědět o čem je Bible?“. V průběhu dvou let spolu přečteme celé Písmo svaté. Použijeme k tomu rozpis četby připravený P. Angelem Scaranem. Četbu zahájíme na závěr vánoční doby při společném Večeru chvál 7. ledna 2023 v 19 hodin v arciděkanském kostele.

Číst Písmo budeme doma; na společenstvích budeme společně povídat co jsme objevili. Už dnes se těším na společné rozhovory.

Neváhejte a přidejte se k nám!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *