Hlavní stránkaKnihovnaOvečkyVýuka náboženství

Svatá Anežka zavítala na klatovskou faru

Často se mluví o tom, že děvčata ve svém raním věku sní o tom, že jsou krásnými princeznami. Není to dlouho co jsme si v liturgickém kalendáři připomněli asi tu nejposvátnější českou princeznu, totiž sv. Anežku Českou; tedy Přemyslovnu. Děti se ve čtvrtek na setkání Oveček setkali ve vyprávění právě s ní. Zdali to bylo poutavé, to posuďte sami. Fotografie lecos prozrazují.
Na jedné fotce si s děti prohlížejí obrázky z knihy sv. Anežka (od Oldřicha Seluckého; je možnost si ji zapůjčit v naší knihovně) a vypráví si o jejím životě. Protože sv. Anežka mimo jiné pomáhala uzdravovat nemocné, děti měly k dispozici různé obvazy, náplasti, medicíny aj. a pokoušeli se uzdravit nemocná plyšová zvířátka (zlomená noha, bolest břicha, škrábanec atd.).
Na druhé fotce jsou tedy vidět plyšáci se zavázanými končetinami a Apolenka v ruce drží korunku, kterou si během setkání vyrobila.

No není to krása? Maminky, přijďte i se svými ratolestmi mezi Ovečky – scházíme se každý čtvrtek od 15:30 ve farním sále. Čeká nás mnoho krásných témat a parádních aktivit. 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *