Ministranti

Pozvání ministrantů na Missa Chrismatis!

Sekretář biskupa Jan Jakub Ptáček jménem biskupa Tomáše srdečně zve všechny ministranty do katedrály sv. Bartoloměje ve čtvrtek 28. března t. r. k tzv. Missa chrismatis (Mše svatá se svěcením olejů).

Sraz ministrantů, kteří nebudou pověřeni aktivní službou, bude nejpozději v 9:30 v sakristii katedrály. Je to jedinečná příležitost setkat se se svým biskupem, zažít obnovu kněžských slibů a připojit se k modlitbě za své kněze.
Vzhledem ke slavnostní povaze prosím, aby ministranti přišli do služby ve vhodném oblečení. Ministrantské oblečení bude k dispozici na místě, nicméně pokud máte vlastní černou kleriku a prostou (bez výšivek či krajek) superpelici, je možné si ji vzít. Budu rád, pokud přijdete, a též uvítám, když se mi předem nahlásíte, abych s vámi mohl počítat.
Nahlásit se můžete buď sami, nebo prostřednictvím svých farářů na e-mail ptacek@bip.cz, kde mohu zodpovědět i případné dotazy. Po skončení liturgie bude pro všechny přítomné ministranty připraveno menší občerstvení v prostorách sálu biskupa v 1. patře biskupství.
Nácvik asistence pro tuto příležitost bude ve středu 27. března 2024 v 18:00 v katedrále sv. Bartoloměje. Ministranti, pověření aktivní službou, budou mít následně sraz ve čtvrtek již v 9:00 v sakristii katedrály.
Jan Jakub Ptáček, sekretář biskupa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *